Logo Alètho

ICT dagbesteding &
persoonlijke ontwikkeling

Uno

 

Over het spel: Uno is een Amerikaans spel voor 2 – 10 spelers, die oorspronkelijk door Mattel is uitgegeven. Het spel lijkt op pesten, het verschil is dat de pestkaarten in Uno eigen kaarten zijn, bijv. een 8 in pesten is een beurt overslaan kaart in Uno.

Inhoud van het spel: het spel bevat 108 kaarten in de kleuren zijn, blauw, geel, groen en rood voor de cijfer kaarten, de sla een beurt over kaart, de spelvolgorde kaart en de +2 kaart. De overige kaarten, 4 verander de kleur, de +4-kaarten en de herverdeel alle handkaarten kaart zijn meerkleurige kaarten. Verder zijn er nog 3 meerkleurige kaarten die je zelf kan aanpassen. De verdeling is als volgt: 2 x 0-9 kaarten, in totaal 72, 8 x beurt overslaan kaarten van elke kleur 2, 8 verander spelvolgorde kaarten van elke kleur 2, 8 +2 kaarten, van elke kleur 2, 4 verander de kleur kaarten, 4 +4 kaarten en 1 herverdeel alle handkaarten. Verder vind je in een pak kaarten de spelregels: Uno spelregels_2

Doel van het spel: de speler die als eerste uitgaat wint.

Spelverloop: zie spelregels, uitzonderingen: de eigen regels voor bepaalde kaarten, bijv. als een 0 gespeeld wordt, worden de hand kaarten in de spelvolgorde doorgegeven.